Stil och funktion blir kontoret i dina drömmar

Inreda kontor

Genom att planera sitt kontor efter funktion och syfte kan man skapa ett harmoniskt och välbalanserat kontor. Ett kontor ska fylla sin funktion och framställa dig som den ledare och karismatiska person du är.

Utrymmet

Det viktigaste att börja med är ytan som ska inredas som kontor. Är det en del av ett öppet kontorslandskap eller är det ett redan färdigt rum som ska framhäva dig och din profession?
Ditt kontor blir som en förlängning av din karaktär och det är viktigt att tänka på vad du ska ha ditt kontor till. När du vet hur ditt utrymme ser ut behöver du fundera på nästa steg, funktionen.

Användningsområden

Ett kontor kan vara som ett mötesrum där du bjuder in klienter som kanske kommer till dig för att få råd eller stöttning. Du kanske vill visa upp din professionella sida och inreder ditt kontor i en enkel, steril och opersonlig ton. Det är inget fel med det, eftersom det då inte är ett kontor där du vill att din klient ska veta vem du är som person. Du är inte i behov att skapa en relation eller få en förståelse från personen på andra sidan skrivbordet. Du vill bara genomföra ditt arbete, ge din klient de bästa förutsättningarna utan att ge klienten något personligt från dig. Genom att ha ett minimalistiskt kontor, finns det inget som kan göra dig sårbar, du visar inget om familj, barn eller något annat som kan visa din personlighet.

Men är det så att du behöver vara personlig och vinna dina klienters förtroende kan ett kontor med inredning och detaljer som symboliserar din personlighet vara det som gör att du vinner mark och skaffar dig fler kunder.

Utrustning

Vad som ska finnas på ett kontor beror helt klart på var du kommer att ha ditt kontor. Ska du sätta upp ett eget företag med allt från grunden kan det vara bra att fundera på var man ska kunna kopiera och skriva ut saker. Självklart ska man då inte glömma att inhandla patroner eller BilligasteToner.se för att på ett proffsigt sätt kunna skapa ett kundregister. Man inreder med skrivbord, arbetsstol och gärna någon skönare sittgrupp. En avkopplande miljö stänger inte in kontoret i ett trångt utrymme utan utnyttjar öppna ytor med fri sikt och självklart ett mer öppet klimat för både anställda och kunder.

Inredning

Genom att hålla sin inredning till en enkel och elegant färg blir det lugnande och stilrent. Satsa på basmöbler som stolar och skrivbord i någon grå, beige eller svart färg. Se till att det kommer in färgklickar lite överallt i rummet. Tänk alltid på att om du tar in en stark färgklick måste den också balanseras upp med en motpol. Med det menas att om du tar in en stark röd färg som en vacker och intensiv tavla kan det vara bra att balansera upp det hela med en vas eller ett par kuddar i samma färg.

Hur du än inreder så tänk på syfte, och vilket intryck du vill ge klienten.

av september 6, 2018.    Kontor