Snyggaste datorerna till kontoret

Dator

En viktig del av kontoret är såklart datorerna. Man vill ju inte bara att de ska fungera perfekt, man vill ju även att de ska bli en del av inredningen och i det här inlägget kommer jag skriva om lite vad jag brukar tänka på när jag ska välja datorer till ett kontor. Man måste såklart ta olika faktorer i beaktning, som pris och tillgänglighet såklart. Men mer om det senare.

Stationära eller bärbara datorer

När man ska köpa datorer till kontoret så kan det finnas en del för och nackdelar med både stationära och bärbara datorer. Det finns ju vissa program som är anpassade och fungerar bättre på stationära datorer, som till exempel webbhotell och annat. Men i andra fall kanske det är smartare med stationära datorer. Man får helt enkelt sätta sig ner och kolla på vilka behov man har och vilken typ av dator som uppfyller dessa på bästa sätt.

Spelar färgen någon roll?

Personligen så anser jag att färg spelar roll, men det är inte det jag skulle gå på först och främst. Prestanda och lätthanterliga datorer är såklart viktigare, men om det sedan även finns möjlighet att välja färg så skulle jag ta något som går ihop med interiören. Det finns väl alltid de som har någon favoritfärg på datorer och även om jag skulle vilja säga att det skiljer sig från gång till gång så brukar min stil funka bättre ihop med gråa eller vita datorer. Som jag senare även kommer skriva om så är mitt favoritmärke oftast grått, så det kanske har lite med mitt val att göra också.

Schyssta märken när det kommer till datorer för ditt kontor

Det finns många bra datorer såklart, men jag har några favoriter som jag skulle välja före alla andra märken på marknaden. Dessa är:

  • Mac – Har man råd så är det här helt klart den snyggaste datorn man kan ha på kontoret.
  • HP – Det är är pålitliga datorer.
  • Dell – Jag gillar att Dell alltid har alla program som man kan tänka sig.
  • Lenovo – Det här är ett märke som jag nyligen börjat gilla då jag anser att de skapar prisvärda datorer som även kan vara snygga.

Sedan finns det såklart undantag med andra märken som jag också skulle kunna tänka mig, men de fyra som jag nämnde här ovan är mina favoriter. Skulle jag köpa nya datorer till ett kontor så är det helt klart dessa som jag hade valt mellan. Men, alla gillar ju olika! När det kommer till val av dator så har jag i vissa fall sett personer som kombinerat riktigt coola och annorlunda märken med snygg design, och det är såklart läckert om man lyckas med det.

Köpa begagnat eller nytt?

När det kommer till att köpa datorer till kontoret är det här en nota som snabbt kan springa iväg. Det beror såklart på hur många datorer man behöver köpa, men det kan faktiskt vara riktigt smart att kolla på vad man kan köpa i andra hand.

av september 24, 2018.    Kontor