Saker att tänka på när man anställer flyttfirma inför flytten

Att flytta är en spännande upplevelse. Det innebär att komma till ett nytt hem med nya möjligheter. Ofta har man spenderat mycket tid med att drömma om det nya hemmet och hur man ska inreda det, men innan man kan flytta in i sitt nya hem så finns det en hel del som man måste tänka på och göra. Att organisera en flytt är inte alltid ett så enkelt projekt. En hel del kan man göra själv, men som tur är så finns det också flyttfirmor som man kan ta hjälp av. Med rätt flyttfirma så kommer flytten att gå mycket enklare. Så vad ska man då tänka på innan man anställer en flyttfirma?

Sök rekommendationer

Det absolut enklaste sättet att hitta en bra flyttfirma är att fråga runt bland vänner och bekanta. Om du känner någon som nyligen har flyttat, fråga dem vilken flyttfirma de använde och om de var nöjda. Ifall de var det så är chanserna goda att även du kommer att bli det. Fråga gärna flera personer så att du har ett antal firmor att välja mellan, och om du får flera positiva kommentarer om en viss firma så kan du vara relativt säker på att det är ett bra och seriöst företag. Naturligtvis kan du också söka efter olika firmor på internet. Se i så fall till att kolla vad de har fått för omdömen. Anställ aldrig en flyttfirma utan att säkerställa att de har ett gott ryckte bland sina kunder!

Se upp för oseriösa firmor

Det finns gott om oseriösa flyttfirmor och bedragare där ute. Om du råkar anställa en sådan firma riskerar du att det både blir dyrt och att dina föremål skadas. Att en firma erbjuder sina tjänster till en mycket låg kostnad kan vara ett varningstecken på att de inte är seriösa. Den säkraste metoden att undvika bedragare är som sagt att fråga runt efter rekommendationer. Se om möjligt också till att komma överens om ett fast pris innan flytten, så att du vet vad det kommer att gå på. Det finns en hel del firmor som arbetar svart. Se därför till att inte betala kontant. Om du har ömtåliga föremål som du är extra rädd om kan det alltid vara en bra ide att skicka paket med dem för att vara på den säkra sidan.

Jämför olika priser

Ett mycket lågt pris kan som sagt vara ett tecken på att firman är oseriös, men då en flytt alltid för med sig en hel del kostnader kan det vara en bra ide att säkerställa att man inte betalar mer än nödvändigt. Det finns gott om både bra och relativt billiga firmor.

Gör så mycket som möjligt själv

En annan metod att spara in pengar är att göra så mycket som möjligt själv. Om allt inte får plats i flyttbilen så kan man skicka det som paket. Att skicka paket är ett både enkelt och smidigt sätt att säkerställa att ens föremål kommer fram i helt skick.

av oktober 19, 2018.    Renovering