Praktisk men ful- eller finns det snygga hundgrindar?

Hundgrind

Har du hund? Då vet du förmodligen hur praktiskt det är att ha en hundgrind hemma. Det kan vara skönt att spärra av rum eller andra delar av hemmet som man inte vill att hunden ska ha tillträde till. Kanske handlar det om att du inte vill att hunden ska kunna komma in i sovrummet och ligga i sängarna, eller om att du vill att den ska hålla sig undan från vardagsrummet där den kan riva ner din snygga inredning. Vilken anledningen än är kan det ibland vara nödvändigt att använda sig av en hundgrind, men de är ju tyvärr inte alltid så snygga. Här kommer du att få tips på hur du kan hitta en hundgrind som passar in i din inredning.

Några saker att tänka på

I jakten på en snygg hundgrind finns det en del olika saker att komma ihåg.

  • Vilken inredningsstil har du?
  • Vilka färger tycker du om, och vilka färger passar ihop med din övriga inredning?
  • Vad har du för budget?

Inredningsstil

Om resten av ditt hem går i en speciell stil, till exempel modernt, väldigt avskalat eller shabby chic, kan det vara en bra idé att leta efter en grind i samma stil. Det är alltid trevligt att hålla inredningen enhetlig.

Färgval

När du ska välja färg på din nya hundgrind finns det två olika aspekter som du bör överväga; vilka färger tycker du är fina, och vilka färger har du i ditt hem i övrigt? Tänk på att hundgrinden måste matcha med resten av din inredning, annars kommer den att sticka ut allt för mycket. Oftast är hundgrindar vita eller svarta, och det kan vara en bra idé att hålla sig till sådana förhållandevis diskreta färger. Med det sagt är det inte nödvändigt att låta grinden gå i någon av gråskalans nyanser. Om du känner väldigt stark för någon färg kan det vara trevligt att använda den som en accentfärg. På det sättet blir grinden en inredningsdetalj snarare än något som bara ska smälta in. Skulle det vara så att du inte hittar någon grind i din favoritfärg kan du alltid köpa en svart eller vit grind och lämna in den till en firma som arbetar med att lackera bilar. De kan hjälpa dig att lacka om grinden i vilken färg du vill.

Budget

Den tredje punkten att hålla i minnet när du letar efter en ny hundgrind till ditt hem är naturligtvis hur mycket pengar du är beredd att spendera. När det gäller inredning är det lätt att shoppa med hjärtat snarare än med hjärnan. Man ser någonting som man verkligen tycker om och som man vet skulle passa bra i ens hem, och plötsligt känns det som om man bara måste ha den inredningsdetaljen med sig hem från butiken, eller som om ens liv på något sätt skulle bli bättre om man kunde klicka hem den från internet. När det händer är det viktigt att ta ett steg tillbaka och fråga dig själv om varan som du har förälskat dig i verkligen är värd sitt pris, och om du verkligen kan avvara de pengarna. Om svaret är ja är det bara att genomföra köpet, men svarar du nej är det bäst att fortsätta jakten. Kanske hittar du en minst lika bra grind för ett billigare pris någon annanstans.

av juli 7, 2018.    Blogg