När du inreder ett kontorshotell på Söder

Kontorshotell

Södermalm är en vacker stadsdel att hyra in sig i ett kontorshotell. Många av byggnaderna är lite äldre och om du har turen att hyra kontorshotell i en av dessa så kan du vanligen räkna med att lokalen har högt i tak och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Det är en oerhört bra utgångspunkt när du inreder ett kontorshotell på Södermalm och därmed behöver du inte trolla med knäna för att få till en snygg och representativ lokal för ditt företag.

Färg eller inte?

Det här med val av färg är oerhört individuellt. En del vill ha ljusa, sparsmakade kontorshotell medan andra vill ha en explosion av färger. Här finns egentligen inga rätt eller fel, förutsatt att du inte tar i en sådan grad att du skrämmer iväg potentiella kunder på grund av inredningen.

Generellt sett är kontorshotell på Södermalm mycket neutrala i sin inredning, så att varje företag sedan kan inreda det på ett sätt som passar det egna konceptet. Är du osäker på hur du ska inreda? Hämta då gärna inspiration från saker i företagets närhet, såsom;

  • Den egna loggan eller profilen.
  • Medarbetarna som utgör företaget.
  • Området som kontorshotellet ligger i.

Om inspirationen ändå tryter så är en klassisk stil alltid ett säkert kort på Södermalm.

Låt de anställda bidra

Det är aldrig fel att låta de anställda bidra vid inredning av kontorslokaler. Låt dem komma med idéer och förslag för inredningen i stort men låt dem gärna också göra sina egna skrivbord eller kontorsrum extra personliga. Att få vara med och fatta beslut bordar för en personalstyrka som trivs på jobbet och det kommer självfallet företaget till gagn.

Saker som med fördel kan bestämmas av de anställda på Södermalm kan vara:

  • Val av gardiner.
  • Val av stolsklädsel.
  • Val av tavlor och andra väggprydnader.

De kan även bidra med åsikter om skrivbord, soffgrupper och liknande men eftersom dessa är dyrare i inköp så är det klokt att hålla en enhetlig stil.

En plats för vila

Visst går det att dricka kaffe vid skrivbordet eller ta fikapausen i konferensrummet men det är sällan särskilt gemytligt. Därtill känns det knappast som en riktig rast om du inte behöver flytta dig till ett annat rum eller ett annat område i kontorshotellet. Om du väljer att inreda ditt kontorshotell på Södermalm med en mjuk soffgrupp eller liknande där personalen kan pusta ut en stund och prata strunt så har du mycket att vinna. Du får garanterat en personalstyrka som är gladare, mer avslappnad och mer villig att jobba än om du skippar en sådan här viloplats.

Glöm inte växter

Sist men inte minst kommer en påminnelse om att använda växter i din inredning på Södermalm. De är vackra att se på, de skapar en rofylld atmosfär och de bidrar med syre i den något tjocka kontorsluften. Självfallet bör du vara noga med att välja växter som inte luktar starkt och som även passar allergiker. Är du bekväm av dig och skulle vilja köpa plastväxter istället? Gör inte det! En levande växt trumfar alltid plastväxter, du måste bara komma ihåg att ta hand om den.

av juli 19, 2018.    Kontor