Inspiration

Detaljerna gör helheten och helheten gör detaljerna. Inspiration för att sätta rätt ton, känsla och stil kan utgå från blommor, tavlor eller tapeter – endast fantasin sätter gränserna! Endast en regel gäller vad det gäller homestyling. Håll en genomgående ton, känsla och stil – bind samman samtliga rum på ett eller annat sätt. Blandar man för friskt kan intrycket bli alldeles för brokigt, rörigt och slarvigt. Ta inspiration från filmer, foton, böcker eller intressen och låt detta återspeglas i er homestyling. Passa på att rensa ut, möblera om och tänka nytt, vilket kan vara väldigt inspirationsgivande inför en kommande homestyling! Ta hjälp och råd av vänner och bekanta.

Hallen

Tänk på att det första besökarna möter är hallen och en välkomnade hall skapar ett gott första intryck. Rensa bort överflödiga ytterplagg och skor. Ha finskor och jacka hängandes kvar inför fotograferingen. Finns det hallbord eller andra möbler att ställa snittblommor på, inhandla på närmsta blomsteraffär och ställ en vacker välkomnande bukett i hallen, alternativt ställ en pampig ljusstake på någon av hallmöblerna. En stor spegel förstorar intrycket om hallen uppfattas som trång och för liten och går att inhandla antikt eller ny.

Badrum

Badrummet skall rensas på hygienartiklar, inhandla nya handdukar, tvättkorg, tvålkopp och vackra glasflaskor. Används badrumsmatta, köp en ny och låt den gå ton i ton med handdukar och övriga textilier. Mindre ljushållare i en rad varianter finns att inhandla på exempelvis Chilli och glöm inte bort att gröna växter och aromatiska oljor kan vara stämningshöjare i badrummet.

Köket

Hemmet hjärta skall kännas ombonat, hemtrevligt och snyggt. Skapa en inspirerande känsla av lusten till matlagning genom att ha färska kryddor i krukor, glasflaskor med olivolja och vackra kryddburkar uppställda närmast spisen. En vacker kokbok kan gärna ligga på köksbänken. Köksluckor, handtag och knoppar kan med fördel lämnas in för lackning och byte av samtliga för att få ett mer helt, rent och snyggt intryck av köket som helhet. En tavla i köket av ett stilleben av frukter och blommor ger köket en romantisk karaktär.

Vardagsrum

Undvik allt för stora skrymmande möbler, låt vardagsrummet andas. Böcker ger vardagsrummet karaktär, låt stå kvar i prydligt uppställda rader. Detaljerna kan vara pricken över i:et och ett par favoritsaker får gärna vara blickfångare, detsamma gäller levande blommor och levande ljus. Vardagsrumssoffan kan få piffiga accentfärger i formen av nya kuddar eller en vacker pläd liggandes över karmen. Är vardagsrummet betjänt av en ny matta kan det ge hela rummet ett rejält lyft i ombonad känsla och hemtrevnad.

Sovrum

Håll sovrummet neutralt, ljust och fräscht. Gröna växter placeras i fönster och inte på nattduksborden. Håll det rent. Överkast får gärna vara neutrala medan kuddarna kan ha accentfärger gentemot växter, tapet eller lampor. Prydnader, vaser och attiraljer bör låtas vara sparsmakade och inte överdådiga.

Barn- eller tonårsrum

Låt färg och fantasi flöda i dessa rum. Leksaker kan ställas upp eller stoppas in. En del kan dock vara framme. Tonårsrummen får vara städade men låt intressen, identitet och uppväxt synas. Gitarrer, dataspel eller tennisracket kan få vara framme, om än prydligt uppställda.