Inspiration för att inreda garaget

Garage interiör

Att inreda garaget är en utmaning för många, speciellt då man måste kombinera praktisk förvaring med design. I garaget måste man först och främst prioritera utrymme för alla fordon, det kan vara allt från bilar och motorcyklar till elcyklar. Sen får vi inte heller glömma all utrustning runt omkring fordonen, allt från förvaring av vinterdäck till verktyg.

Förutom fordon är garaget ofta en plats där man vill få plats med kläder och annan utrustning som endast används säsongsvis, exempelvis vinterjackor och skidutrustning. Detta är framför allt vanligt för villaägare som inte har något annat förråd eller källare i huset.

Snygg och praktisk förvaring står därför ofta i fokus när man ska inreda sitt garage. Jag har därför tagit fram några inspirerande förvaringslösningar till alla er som går i tankarna att få ordning och reda på allt i garaget.

Smart däckförvaring på väggen

Bildäck är otympliga och tar mycket plats. Skapa en smart och billig lösning genom att hänga upp däcken på väggen, allt du behöver är en kraftigare skruv eller krok som klarar av däckens tyngd. Genom att hänga upp däcken frigör du värdefullt golvutrymme!

Häng upp redskap och verktyg

Även dina verktyg och alla trädgårdsredskap kan hängas upp på väggen för att frigöra utrymme. Trädgårdsverktyg och utrustning som krattor och spadar passar perfekt för att hänga upp på väggen. Allt som behövs är en lämplig skruv eller krok. Verktyg som används ofta är också praktiska att hänga upp på väggen, däremot kan en del av verktygen förslagsvis förvaras i utdragbara lådor eller andra förvaringsskåp.

Cykelförvaring på väggen

Cyklar och elcyklar tar ofta mycket plats, speciellt om man är en barnfamilj. Cyklar kan också hängas upp på väggen, vilket frigör rejält med golvutrymme. Det kan dock vara svårt att ha tillräckligt väggutrymme för hela familjens cyklar, däremot kan detta vara en smart lösning för cyklar som inte används så ofta.

Något som har blivit populärt för att spara utrymme är hopfällbara elcyklar och cyklar. Dessa cyklar kan vikas ihop på bara någon minut och kan därefter ställas in i ett skåp eller något annat förvaringsutrymme.

Utnyttja taket

Taket är ett praktiskt utrymme som ofta glöms bort. Använd taknockarna eller bygg upp ett stöd med plankor för att skapa förvaringsutrymme tätt intill taket. Detta utrymma passar perfekt för att förvara utrustning och prylar som skidor och windsurfingbrädor.

av augusti 23, 2018.    Blogg