Inred ditt garage på bästa sätt

Garage

Hos de flesta av oss har garaget lämnats åt sitt öde. Det är ofta en grå, trist plats, en del av vårt hem där vi spenderar så lite tid som möjligt. Men garaget kan bli mer än stället där du parkerar bilen eller dumpar dina prylar. Med färg, belysning och smart förvaring kan du göra ditt garage till en plats där du faktiskt vill spendera tid.

Våga måla

Det kan låta som ett självklart och simpelt tips, men faktum är att målning är det billigaste och mest effektiva sättet att snygga till eller skapa en annan känsla i alla rum, och garaget är inget undantag. Vitt ger ett fräscht intryck som också får utrymmen att upplevas som större, men är inte det bästa valet i ett garage då det snabbt kommer att bli smutsigt. Våga istället ta ut svängarna! Välj starka färger, eller använd färgslattar som blivit över från andra delar av hemmet och måla randigt eller i andra mönster.

Måla även golven, det måste inte vara helgrått. Ett målat golv kommer ge stor effekt på hur garaget upplevs. Testa schackrutigt eller något annat stort mönster, eller experimentera med olika nyanser av grått.

Snåla inte med förvaring

Eftersom golvytan i de flesta garage upptas av bilar så finns det begränsat utrymme på golvet för förvaring. Istället kan du utnyttja väggar och tak. Sätt upp krokar för att lätt komma åt sådant du använder ofta. På krokarna kan du även hänga korgar där du kan förvara mindre saker. Montera skåp på eller längs väggarna för sådant som du inte vill ska ligga framme. Om det finns möjlighet att skapa någon slags förvaring i taket är det ett jättebra ställe att lagra det du sällan använder eller som är skrymmande.

När det gäller förvaring ska du aldrig snåla. Skapa hellre fler förvaringsmöjligheter än vad du behöver i dagsläget, så finns det plats den dag behovet uppstår.

Alla hem bör ha ett kassaskåp, där det går att låsa in dina mest värdefulla ägodelarna. Kassaskåp finns i alla storlekar och prisklasser och går att köpa på webbplatser som esafe.se, där du också får dem hemlevererade. Kassaskåp kan vara skrymmande och därför är garaget en perfekt plats att förvara dem på. Se till att ditt kassaskåp är förankrat och inte går att bära iväg! Det gäller oavsett var i ditt hem du väljer att ställa det.

Gör plats för din hobby

Garaget kan utnyttjas till mer än parkering och förvaring. Om du inte har ett trädgårdsskjul är garaget ett perfekt ställe att förvara krattor, spadar och krukor på. Dessutom, om du har utrymmet till det, kan du stå där inne och plantera dina växter.

Det kan också bli platsen där du hänger dig åt din hobby. Om du har ett vinterbonat, isolerat garage kan du vara där året om. Då kan du använda det till att snickra, sy och pyssla.

Satsa på bra belysning

Bra belysning är ett måste! Framförallt för att det ska vara möjligt att arbeta, fixa eller pyssla där utan problem. Belysningen kan också fungera som en dekoration och framhäva detaljer eller skapa coola effekter och vara en del av inredningen.

av november 14, 2018.    Hus & Hem