Inred altanen med grönska och natur

Sommaren är här och för alla som äger villa betyder detta renovering, projekt och inredning av trädgård som altan. Går man i banorna om att renovera altanen eller helt enkelt inreda den finns det oerhört mycket inspiration att ta dock och i detta inlägg följer några idéer för den som söker lite inspiration.

Grönska—ett tecken på liv och hälsa

Trenden med minimalism och att mindre är mer gäller inte längre. Nuförtiden gäller mer natur, yoga, hälsa och en härlig och vårdad omgivning. Har man blommor som ploppar upp i trädgården, grönska och stora gröna träd och buskar som omger den känns detta betydligt mer ”livligt” och härligt än att helt enkelt ersätta all gräs med sten och platta till allting.

Trenden med att ersätta all grönska med sten och enkelhet håller på att bli ett minne blott och allt fler väljer att inreda altanerna med grönska, plantor, träd och krukor.

För den som går i tankarna om att inreda sin egna altan kan detta vara en inspiration för en. En kruka räcker. Rätt sorts växt räcker och det kan göra världens skillnad. Se nedanstående bild som exempel. Vem hade inte valt nedanstående över samma altan utan grönska?

Altan med grönska

Givet är det att man måste ta hand om växterna, vattna dem och sköta dem dock är det just det som ger en känsla av liv, natur och livlighet. Döda växter och ovårdade växter ger naturligtvis den motsatta känslan.

Inred altanen med växter, träd och grönska. För den som är insatt i yoga kan detta ge en känsla av CBD och spiritualitet. Det finns helt enkelt få nackdelar med att använda grönska för att inreda altanen. Kan man välja bör man nästan alltid välja det gröna över motsatsen.

Renovera altanen

Det är inte alltid så att en inredning räcker dock. Ibland vill man renovera hela altanen. Det innebär att man bygger om allting och river ned det gamla för att ställa upp det nya. Känns detta aktuellt för dig finns även här väldigt mycket inspiration att hämta.

Nedan följer ett altan som byggts från scratch. Planerar man en renovation kan det vara smart att överväga att riva ned det gamla helt och ställa upp ett nytt altan.

Altan terrass

För att man renoverar eller bygger nytt behöver det inte alls betyda att hela arrangemanget behöver kosta mycket pengar. Viktigast är att det görs rätt och att rätt design has i åtanke. Vet man hur man vill ha saker och ting och om det görs rätt till så misslyckas arbetet sällan.

Man kan bygga oerhört snygga altaner med oerhört liten möda och därefter få ett drömhus med en drömaltan på nolltid. Kan inte byggarbetarna hjälpa med materialen finns alltid en Beijer i närheten. Bara att strosa ned till närmaste butik eller Bauhaus, K-rauta och plocka upp det som behövs och därefter förse byggarbetarna med den material de behöver för att ge en drömverandan.

Snygga altan och snygga verandor behöver inte kosta stora pengar utan tänker man rätt och gör man allt på ett smart sätt från början så har man snart en altan som man tidigare bara kunde drömma om.

av juli 9, 2019.    Inredning