Hur marknadsför man sig som designer?

Det har aldrig varit enklare att vara något idag. Alla redskap har man några knapptryck ifrån — dock är problemet hur man syns nuförtiden. När alla kan vara det de vill vara, hur kan man synas bland denna stora nya konkurrens? Speciellt på nätet? Det finns flera olika sätt. I det här inlägget ska jag försöka ge några tips på hur man kan som designer marknadsföra sig på internet.

Sociala medier

Det bästa sättet att marknadsföra sig idag är via sociala medier. Instagram, Snapchat, Facebook, Twitter. Sociala medierna är många och att använda de är A och O nuförtiden för att synas på internet. Varje sociala medium har sin plats där Instagram i dagsläget är den mest framgångsrika sociala median när det kommer till marknadsföring för speciellt designers. Är du designer och vill marknadsföra dig är Instagram det absolut bästa median du kan använda dig utav, tillsammans med Facebook.

Hur går man till väga med Instagram?

Det första man bör göra med Instagram är att skapa ett konto, därefter bör man skapa sin profil och därefter ladda upp intressant och sevärda inlägg. Instagram är ett visuellt medium där ditt mål är att fånga användarens blick och förhoppningsvis kunna konvertera dessa till följare. Ju fler följare du har, ju större är chansen att de går vidare och besöker din sajt, och eventuellt även konverteras till köpare eller klienter. Det är målet med just Instagram.

Tillsammans med Facebook blir Instagram och Facebook en oslagbar duo. Man behöver egentligen inte använda andra sociala medier om man använder dessa två. Instagram & Facebook är tillsammans oerhört kraftfulla. Instagram når en bred marknad, Facebook når en bredare marknad. Ingen som använder Twitter eller Snapchat använder inte varken Facebook eller Instagram. Så om du använder dessa två så når du de flesta människorna och det är tillräckligt till en början.

När man blivit stor på Instagram och Facebook kan det vara bra att skapa en lite större social media presens. Då kan det vara bra att öppna ett Twitter konto och kanske även ett Snapchat konto. Namnet på ditt konto bör vara detsamma så användare kan hitta dina konton mycket enkelt genom en simpel sökning hos Google.

Google

Ett annat sätt att marknadsföra sig som designer är via sökmotorn Google. Detta är den väg som driver överlägset mest trafik på webben idag. Den största delen trafik varje sida får idag är via Google. Att rankas bra hos Google är ovärderligt, då det innebär större synlighet, fler kunder och i slutändan större konverteringar och fler klienter för dig som arbetar inom design. Hur kan man ranka högt hos Google? Sättet man rankar en sida högt hos Google kallas för sökmotoroptimering och är det arbete som omfattar just Google ranking, att optimera en sida så den rankar bättre på Google och allt vad Google sökmotoroptimering innebär. För att lära dig mer om hur sökmotoroptimering fungerar så kan du helt enkelt själv söka så kommer du att hitta mycket information kring ämnet.

Om du använder dig utav dessa två strategier för att försöka nå en bredare publik så kommer du att se en effekt nästan direkt. Det är på detta vis de flesta entreprenörerna idag driver trafik, och vid designarbete kommer du att märka av en stor skillnad när det kommer till kundkrets, speciellt om du väljer att prova sociala medier. Ge sociala medier ett försök! Du kommer inte att ångra det!

av oktober 28, 2018.    Design