Fräscha upp huset inför försäljning—viktigt

När man säljer ett hem så är det ju så att någon annan ska köpa hemmet. Av den anledningen är det oerhört viktigt att fräscha upp hemmet lite och detta innebär inte att helt enkelt städa hemmet och göra rent innan man tar bilder—utan det innebär att man verkligen fräschar upp hemmet då sättet man presenterar huset kan vara avgörande om huset kommer att säljas eller inte. Självklart spelar mäklaren också en roll. Bra mäklare säljer hus väldigt enkelt medan mäklare som inte är så bra kan göra försäljningen lite svårare.

En sak är densamma oavsett mäklare, dock. Ett fint, snyggt och fräscht hem kommer att säljas oändligt mycket snabbare än ett ostädat och ofräscht hem.

Nedan följer några tips på hur du kan fräscha upp hemmet själv, samt ta hjälp utav andra för att piffa upp ditt hem inför försäljning.

Det självklara—inredningen

Om du inrett ditt hem på ett sätt som du gillat i flera år så kan det vara smart att fråga en designer om man kan förbättra hemmet lite inför försäljning, eftersom det kan vara så att man vant sig  vid sin inredning och blivit lite “blind” kring vad som idag är fint och vad som är lite mindre fint nuförtiden.

En designer kan peka ut saker som man kan förbättra helt enkelt genom att flytta på möblerna lite.

Eftersom du nu ska sälja huset så är inredning inte längre så viktigt. Flytta och rör om alla möbler för att maximera ytan och få huset att se så stort, välskött och rikt ut.

Inredningen kan vara avgörande för både köp som försäljning. Ett hus som är dåligt inrett kan se mindre ut än vad det egentligen är, medan ett hus som är bra inrett kan faktiskt se större ut än vad det är. Faktorer som dessa kan göra ett så pass stort intryck hos en köpare att de helt enkelt väljer att köpa ett hus som de, vid en lite sämre inredning, hade kunnat avstått. Inredningen är därför A och O.

Parkettgolv? Dags för slipning?

Golvslipning före efter

Är ditt hem inrett med parkettgolv? Är det utslitet? Slipa det, då! Det finns ingen anledning att avvakta med detta när man ska sälja ett hus. Ett slitet och tråkig golv kan ge ett dåligt intryck till en köpare medan ett fint, slipat och välskött golv kan ge ett extremt positivt intryck och leda till försäljning.

Att slipa golv är inte allt för dyrt idag. Bor man i Stockholm så är det bara att söka på slipa golv Stockholm eller slå upp närmaste golvslipareföretag för att be om en offert. Alternativt så kan en offert fås här: https://www.golvslipningstockholms.se/. Det finns många andra företag som kan hjälpa till med detta och det finns ingen anledning att vänta. Skillnaden är oerhört stor. Titta bara på bilden till höger.

Städa huset!

Detta kan man inte säga tillräckligt.

Många som väljer att sälja sina hus latar sig idag och städar inte ens hemmet! När köpare därefter kommer på visning så kan de råka se en massa saker här och var. Ett ostädat kök med en inte-så-ren diskbänk. Fläckar på spisen och damm på hyllorna.

Detta kan leda till att huset inte säljs då det inte ser välskött ut.

Få huset att se så välskött ut som möjligt så kommer du snart att se att det bygger tillit hos köparen och kommer därefter att leda till försäljning.

Följ dessa enkla steg så kommer du snart att sälja ditt hus mycket enklare och snabbare ta nästa steg i livet.

av april 11, 2019.    Hus & Hem