Designa ett massagerum i hemmet

Vi må leva i stressfulla tider med många bollar i luften men samtidigt har det aldrig funnits så många möjligheter till att uppleva nöje, lugn och avkoppling i hemmet. För inte så länge sedan var man tvungen att bege sig iväg till en spa anläggning om man ville njuta av en skön massage eller kroppsbehandling medan man idag kan flytta spat till sitt egna hem. Genom att göra några enkla förändringar kan man se from emot härliga hembesök av skickliga massörer i Stockholm och man kan uppleva den totala fysiska och mentala avkopplingen i sin egen lya!

Varför massage?

Den gamla grekiska filosofen Sokrates sade:

Den största rikedomen i livet är att vara nöjd med lite

Och detta är visa ord som lätt kan appliceras på den moderna världen. Är det inte viktigare att känna sig lugn och harmonisk än att ha massor av grunkor och en ständig önskan efter mer? Genom att unna sig en skön och avkopplande massage genom ett hembesök ger man sig själv en livsnödvändig paus och ger kroppen ny energi och sinnet massor med motivation. Det är viktigt att kunna koppla av och det ha många fysiska och psykiska fördelar, som till exempel:

  • Lägre blodtryck
  • Bättre livskvalitet
  • Ökat immunförsvar

Designa ditt spa rum

Man behöver inte göra några enorma ändringar i sitt hem för att kunna njuta av massage med hembesök i Stockholm men det är alltid en god idé att låta ett rum i hemmet vara en plats för lugn och ro. Om man jobbar mycket i sitt hem är det mycket bra att ha ett rum som är något av en fristad som man kan associera med endast harmoni och lugn.

Spa rummet behöver absolut inte vara stort utan det räcker med att två personer och en massagestol eller bänk får plats. Det är också bra om rummet är så tyst som möjligt, alternativt att man kan ha en stereoanläggning som man kan spela lugnande musik på som dränker eventuella oljud. Det kan också vara fördelaktigt att kunna mörklägga rummet lite grann, liksom att ha några hyllor med levande ljus.

Glöm inte aromen

Luktsinnet är ett av våra mest underskattade sinnen och vill man verkligen njuta av sitt spa rum kan olika dofter höja upplevelsen. Detta kan uppnås med följande produkter:

  • Aromatiska ljus
  • Rökelse
  • Eteriska oljor

En doft kan ge omedelbara och lugnande resultat och låter individen koppla av extra och njuta av aromen. Välj mellan härliga dofter som vanilj, citron, jasmin, mynta och rosor – alla ger olika associationer och upplevelser.

Efter massagen

Efter att man upplevt sitt härliga hembesök kan man förlänga upplevelsen av välbefinnande genom att sitta kvar ett tag i sitt spa rum och njuta av sin favoritmusik och sina mest uppskattade aromer. En skön fåtölj eller soffa, eller varför inte en liten hörna med kuddar och puffar, kan bli en bekväm plats att bara vara i. Bjud in en vän att uppleva ditt hem spa med eller njut av att få vara själv – du kommer att snabbt se fram emot ditt nästa besök.

av maj 16, 2018.    Blogg