4 saker att tänka på när du inreder ditt kontor

Det finns många saker som man bör tänka på när man ska inreda ett kontor och i det här inlägget kommer jag skriva om de fyra sakerna som jag tycker är absolut viktigast! Det kommer handla om alltifrån psykologin bakom att välja rätt färg på väggarna till hur man ska anpassa designen till särskilda verksamheter. Man måste komma ihåg att när det kommer till inredning är det väldigt personligt vad man gillar. Men även om man kanske gillar starka färger och klassisk design så kanske det inte passar in på en verksamhet som jobbar inom finans eller CFD handel eller liknande. Då kanske man hellre ska välja kal inredning som går i svart och vitt. Jag kommer rikta det här inlägget åt de som ha en verksamhet åt hållet investering/aktiehandel/cfd handel, men det finns såklart saker som andra också kan ta till sig utifrån den här informationen.

  • 1. Färger
  • 2. Belysning
  • 3. Ljuddämpande material
  • 4. Design som passar verksamheten

Färger som ger rätta harmonin på arbetsplatsen

Det finns många studier kring vilka färger som kan vara passande i olika miljöer. Bland annat är ljusa toner av grönt och gult vanliga på skolor och i sjukhus för att ge en lugnande effekt. På kontor kan man använda sig av samma studier beroende på vad det är man vill uppnå för effekt. När det kommer till verksamheter som jobbar med finansiella instrument så brukar det dock vara väldigt mycket vitt och svart som gäller. Detta kan man såklart liva upp med några detaljer i speciella färger.

Belysning är viktigt att tänka på när man inreder

När det kommer till belysning så bör man ha i åtanke att det inte ska vara ljus som gör personalen dåsig eller trött, samtidigt som det inte får vara för starkt heller eftersom det då kan ge huvudvärk och i värsta fall även migrän. Ta in en expert när du väljer belysning eftersom detta även kan påverka din elräkning i slutändan.

Tänk på att ljudnivån kan bli hög på ett kontor med mycket folk

Eftersom det lätt kan bli högljutt på en plats där lång personer vistas samtidigt kan det vara smart att inreda med ljuddämpande detaljer. Dels kan det hjälpa om man har gardiner och mattor. Men det finns även tavlor som har samma effekt när det kommer till ljud och det kan ju även vara snyggt. Om man vill försäkra sig om att det verkligen inte blir för hög ljudnivå på kontoret kan man även installera takplattor som lämpar ljudet.

Stilen på ditt kontor är viktigt för att ge en helhetskänsla

För att få en helhetskänsla på ditt kontor kan det vara fördelaktigt att välja ett tema. Om man till exempel är verksam inom finans så kan man ju försöka hålla inredningen stilren och lyxig. För att finna inspiration brukar jag själv kolla i olika magasin eller följa konton på instagram som pysslar med just den här sortens inredning. Sedan är det bara att hitta sin egna twist på det hela.

av oktober 3, 2018.    Kontor