3 viktiga saker att tänka på när du ska inreda en restaurang

Snygg restaurang inredning

Restauranger behöver inredning. Precis som hus behöver man dekorera restaurangen med allt möjligt och få den att utstråla det koncept man önskar att bygga. Allt ifrån hamburgarhak och pizzerior till finare italienska restauranger och komplexa sushibarer, alla restauranger behöver dekoreras och i samband med det finns det alltid några saker man behöver ha i åtanke när man dekorerar restaurangen. I detta inlägg följer 3 viktiga saker att vara medveten om när man dekorerar sin restaurang, eller önskar planera sitt restaurangkoncept.

Inredningen behöver matcha konceptet

Inredningen i din restaurang behöver matcha din restaurangs koncept. Detta gäller för exakt alla restauranger som restaurangägare önskar inreda. Allt ifrån hamburgarhak till kebabställe. Inredningen och dekorationen behöver matcha restaurangens koncept.

Vissa koncept brukar följa universala standarder, så som det faktum att hamburgarhak nästan alltid behöver ha olika diskar för olika moment i restaurangen. För de som önskar beställa maten behöver de gå till kassa 1 och därefter för att plocka upp maten bör de stå och ta maten från kassa 2. Alternativt, om man driver ett hamburgarställe som är lite finare kan man alltid presentera hamburgarna till kunderna vid deras bord, också. Viktigast är att restaurangens inredning matchar restaurangens helhetskoncept.

Tillgänglighet

Restaurangen måste alltid vara enkel att navigera och besöka, gå runt och vara i för kunderna. Man måste alltid vara medveten om att köerna kan bli långa. Hur ska man hantera sådana situationer? Vad gör man om oerhört många väljer att boka bord och således är schemat fullbokat? Hur gör man om många kunder står upp och letar bord samtidigt som servitriserna behöver servera maten till kunderna?

Restaurangen måste alltid vara enkel att vara i och stor nog för rörlighet och inte vara obekväm för kunderna. Man måste alltid vara medveten om att barnfamiljer, barnvagnar och funktionsnedsatta kunder alltid kan komma att besöka restaurangen. Man måste således alltid ha en plan för om en kund i rullstol besöker restaurangen eller om familjer med 2 eller 3 barnvagnar väljer att besöka restaurangen. Barnplatser behövs och lösningar för dessa situationer behövs.

Överdriv inte inredningen

Det brukar heta att mindre är alltid mer.

Betala inte för mycket för ett ställe bara för att det är stort. Se till så att det är rätt. Du kan alltid finansiera eventuella problem genom att exempelvis låna till kontantinsats, ta in investerare för att finansiera eventuella renovationer och ombyggnationer och andra sätt och vis. Det är aldrig fel att använda sig utav finansiella medel från andra ställen och inte minst när man driver en firma. Man behöver ta vara på alla sätt och vis som finns tillgängliga till en för att kunna förverkliga sitt koncept och ordna ett koncept som man kan kalla sitt.

Dekorera inte heller restaurangen allt för mycket utan dekorera alltid rätt. Behövs något? Placera det då i restaurangen. Är något lite för mycket eller behövs det egentligen inte i restaurangen? Ta inte med det bara för att utan inred rätt. Många restauranger behöver olika och inga två restaurangen är varandra lika—därför behöver man inte imitera ett ställe eller dekorera sitt ställe till det extrema bara för att uppnå en standard man egentligen inte behöver uppnå. Se till att inreda din restaurang rätt så kommer du snart se att du inte bara sparat pengar utan inrett din restaurang på bästa möjliga sätt.

av juli 17, 2019.    Blogg